Необходими продукти:
1 компот от дюли - 700 мл.
3 сурови яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. заквасена сметана
2 с.л. олио
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте яйцата, заедно със захарта и киселото мляко, в което предварително сте сложили бакпулвера.Добавете заквасената сметана и олиото.Разбъркайте сместа добре.Добавете брашното и ванилията.
Сложете в тавичка хартия за печене.Върху хартията наредете парченцата от дюли, като се стремите да ги наредите плътно едно до друго.Залейте дюлите с получената смес.
Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 200 *C първо отдолу докато се запече, после го изпечете и отгоре.
Извадете вече готовия десерт и го обърнете върху чиния.Внимателно отлепете хартията за печене.После е добре да върнете сладкиша в тавичката, за да може да го залеете с малко сироп от компота и този сироп хубаво да попие в сладкиша, а не да се разтече извън него.Изчакайте сладкиша да изстине.
Съвет:При поднасяне на сладкиша може да го поръсите с малко пудра захар.
0 коментара:
Публикуване на коментар