2 презрели банана
1 1/2 ч.ч. брашно
2 сурови яйца
4 с.л. какао (лъжиците са препълнени, с връх)
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. натрошени орехи
2 ч.л. канела
1 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
В дълбока купа обелете и намачкайте бананите.Добавете яйцата и захарта и разбийте сместа добре.Добавете олиото, какаото, брашното, канелата, содата, бакпулвера и натрошените орехи.Разбъркайте добре сместа и я изсипете в тавичка, в която предварително сте сложили хартия за печене.
Печете кекса в предварително загрята фурна на 170*C първо отдолу, а след като набъбне достатъчно, запечете и отгоре.Печете кекса около 40 мин. и направете теста с клечка за зъби - забийте клечката в кекса до дъното на тавата.Ако при изваждане на клечката тя е суха и няма залепнала смес по нея, значи кексът е готов.След изваждане на кекса от фурната отстранете хартията за печене и го оставете да изстине върху решетка.
Съвет:След като кексът изстине може да го поръсите с пудра захар или да го залеете със захарна глазура.
0 коментара:
Публикуване на коментар