1 1/2 ч.ч. ръжено брашно (може да сложите и пълнозърнесто брашно)
50 гр. краве масло
2 с.л. мед
2 с.л. прясно мляко
1 сурово яйце
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. канела
2 с.л. обелена и настъргана на ситно тиква
2 с.л. натрошени на ситно орехи
брашно за месене и разточване
Начин на приготвяне:
В купа разбийте яйцето.Към него добавете кравето масло, което предварително е омекнало на стайна температура.Добавете брашното, меда, прясното мляко, бакпулвера, канелата, тиквата и орехите.Омесете лепкаво тесто.Започнете да добавяте още ръжено брашно и месете докато се получи меко тесто, което не лепне.
Покрийте купата с фолио или кърпа и го оставете за около 20 мин. в хладилника.След това разточете тестото на кора с дебелина около 0,5 см.Внимавайте да не разточите прекалено тънко кората, защото бисквитите ще станат много хрупкави и чупливи и ще променят вкуса си.Докато разточвате тестото добавяйте по малко брашно върху повърността, на която точите и върху тестото, за да не залепва.С помощта на чаша или на метални формички за сладки изрежете фигурки.Поставете ги в тавичка, в която предварително сте сложили хартия за печене.Печете бисквитките в предварително загрята фурна на 200*C до златисто.
Забележка:Бисквитите не са много сладки.За да станат още по-сладки може да добавите още мед, но трябва да увеличите и брашното.А може и просто да си ги потапяте в мед (след като са вече изпечени).
Съвет:По желание бисквитките може да се поръсят с пудра захар, но вече няма да са толкова диетични :)
0 коментара:
Публикуване на коментар