Необходими продукти:
1 1/2 дюли
2 сурови яйца
1/2 кофичка кисело мляко
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. зехтин
1 ч.л. канела
1 бакпулвер
2 с.л. сушени червени боровинки
1 с.л. стафиди
2 с.л. натрошени орехи
Начин на приготвяне:
Обелете дюлите, почистете ги от семките и ги настържете на едро ренде.
В дълбока купа разбийте яйцата, добавете киселото мляко, което предварително сте смесили с бакпулвера.Добавете захарта, зехтина, канелата и брашното.Разбъркайте добре сместа.Към получената смес добавете настърганите дюли, сушените боровинки, стафидите и орехите.Отново разбъркайте и изсипете сместа в предварително намаслена и набрашнена тавичка или форма за печене.
Печете в предварително загрята фурна на 220*C първо отдолу и след като набъбне достатъчно и се образува златиста коричка запечете и отгоре.Ако използвате силиконова форма за печене намалете градусите до 180 *C.За да сте сигурни, че щруделът е изпечен направете тест с клечка за зъби, като я забиете до дъното на формата.Ако след изваждане по клечката има залепнала смес значи шруделът още не е готов.Ако клечката е леко влажна, значи е готов.Имайте предвид, че това е щрудел, а не кекс, т.е. заради дюлите е нормално клечката да е леко влажна и самият десерт да не е сух.
Съвет:След като щруделът изстине може да го поръсите със захарна глазура или с пудра захар.
0 коментара:
Публикуване на коментар