понеделник, 16 юни 2014 г.

Скариди на скара

Винаги съм обичала скариди, но никога не съм се престрашавала да ги приготвя сама.Още имам спомени от моето детство как продаваха по улиците във фунийки от вестник малки скаридки.Обожавах ги!И така днес реших и аз да си приготвя скариди по мое виждане :)

Необходими продукти:
200 гр. скариди (аз лично купих от леко розовите, т.е. при които вече е имало лека термична обработка)
1/2 лимон
2 скилидки чесън
2 с.л. натурален соев сос
сол
черен пипер
Ако обичате люто може да сложите и щипка лют червен пипер.

Начин на приготвяне: 
   В купа смесете скаридите със соевия сос, добавете сока на лимона, смачкания чесън, сол и черен пипер на вкус.Разбъркайте всичко и го оставете поне за 1 час да се смесят съставките и ароматите.За най-добър вкус ги оставете 12 часа.
   Сложете скаридите на скарата и ги запечете от всяка страна за 1 минута.Ако скаридите, които сте купили са сурови (на външен вид са сиви) ги оставете на скарата докато порозовеят.

Съвет:Поднесете скаридите с хубаво, леко изстудено бяло вино.


0 коментара:

Публикуване на коментар