четвъртък, 19 юни 2014 г.

Задушено заешко месо със зеленчуци

Необходими продукти:
1 заек
7-8 моркова (по-големи)
4-5 скилидки чесън
3 стръка пресен лук
2 1/2 ч.ч. бяло вино
2 ч.ч. вода
1 1/2 с.л. червен пипер
1 с.л. куркума
4-5 с.л. зехтин
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
   Измийте добре заека и ако има останало от козината го отстранете.Намажете заека с червения пипер, куркумата, сол и черен пипер на вкус и го полейте със зехтина.Разнесете подправките равномерно по целия заек.
    Сложете заека в голяма тава.
    Обелете и нарежете морковите и лука на едро и ги добавете към заека.Залейте зеленчуците с виното и водата.Покрийте тавата с фолио за готвене.
   Печете заека в предварително загрята фурна на 275*C отгоре и отдолу за около 1 час и 15 мин. или докато месото започне да се отделя от кокалите.След като измине 1 час от печенето добавете обеления и нарязан на едро чесън.Махнете фолиото и запечете заека само отгоре докато се получи златиста коричка, като от време на време го поливайте със соса от тавата.

Съвет:Поднесете заека с чаша хубаво и изстудено бяло вино.

0 коментара:

Публикуване на коментар