1 заек
7-8 моркова (по-големи)
4-5 скилидки чесън
3 стръка пресен лук
2 1/2 ч.ч. бяло вино
2 ч.ч. вода
1 1/2 с.л. червен пипер
1 с.л. куркума
4-5 с.л. зехтин
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте добре заека и ако има останало от козината го отстранете.Намажете заека с червения пипер, куркумата, сол и черен пипер на вкус и го полейте със зехтина.Разнесете подправките равномерно по целия заек.
Сложете заека в голяма тава.
Обелете и нарежете морковите и лука на едро и ги добавете към заека.Залейте зеленчуците с виното и водата.Покрийте тавата с фолио за готвене.
Печете заека в предварително загрята фурна на 275*C отгоре и отдолу за около 1 час и 15 мин. или докато месото започне да се отделя от кокалите.След като измине 1 час от печенето добавете обеления и нарязан на едро чесън.Махнете фолиото и запечете заека само отгоре докато се получи златиста коричка, като от време на време го поливайте със соса от тавата.
0 коментара:
Публикуване на коментар