1/2 маруля
1 сурова тиквичка
1/2 - 1 консерва риба Тон (вземете си от тази, която е в собствен сос, а не с мазнина)
1/2 морков
1 лимон
3-4 капки зехтин
сол
Начин на приготвяне:
В дълбока купа накъсайте марулята, не я режете, за да не загуби важни съставки.
Обелете и нарежете тиквичката на кубчета.Запечете тиквичката в тиган с тефлоното или керамично покритие, без мазнина.Разбърквайте от време на време.След като тиквичката се запече от всички страни, отстранете тигана от котлона и я изчакайте да изстине няколко минути, защото ако я сложите гореща при марулята ще я спаружи и ще загуби свежестта си.
Нарежете моркова на тънки ивички (с помощта на белачка за картофи) и заедно с тиквичката ги добавете към марулята.Добавете и зехтина, рибата и сол на вкус.Овкусете с лимона.
Съвет:Към салатата може да добавите и сос от нискомаслено кисело мляко, разбъркано с малко сол и една две скилидки намачкан чесън.
0 коментара:
Публикуване на коментар