събота, 7 юни 2014 г.

Пълнозърнести палачинки с коприва и сирене

Докато стоях и се чудех какво да правя с тази коприва, която попарих във вода, ми хрумна идеята да направя палачинки.Главната ми цел беше да накарам дъщеря ми да я яде, защото копривата е много полезна.И успях :)))), за моя голяма радост.Ето и рецептата:
Необходими продукти за 1 доза (около 6-7 малки палачинки):
1/2 ч.ч. попарена и нарязана на ситно коприва
1 яйце
2/3 ч.ч. натрошено сирене
2 препълнени с.л. пълнозърнесто брашно
2-3 капки зехтин
1/2 к.л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне:
  В купичка разбийте яйцето.Добавете копривата, сиренето, брашното, зехтина и содата.Разбъркайте добре сместа.
   С помощта на лъжица загребете от сместа и я изсипете в предварително загрят тефлонов тиган, без да добавяте мазнина.Загладете и оформете като малка палачинка.
    Печете палачинките и от двете страни до златисто-кафява коричка.

Съвет:Сервирайте палачинките с купичка кисело мляко или чаша топло прясно мляко.

0 коментара:

Публикуване на коментар