четвъртък, 17 януари 2013 г.

Мъфини с круши и орехи






Необходими продукти:
1 яйце
1 – 2 средно големи круши
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кисело мляко
1/2 ч.ч вода
5 с.л. олио
1 1/2 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. канела
 1 пакетче ванилия

За поръсване:
около 1 1/2 ч.ч. захар+3-4 супени лъжици натрошени орехи

Начин на приготвяне:

  Смесете яйцето и захарта, добавете содата, разтворена в киселото мляко, олиото, брашното, водата, канелата и ванилията. Разбъркайте много добре и прибавете обелените и ситно нарязани круши.
  С помощта на лъжица изсипете сместа във формички за мъфини, като преди това сте сложили в тях хартиени кошнички.Сместа стига за около 9 формички, ако ги пълните почти докрай.Ако формата ви е за 12 мъфини, напълнете останалите празни формички с малко вода.
  Преди да ги поставите да се пекат, направете глазурата за мъфините.Смесете захарта и ядките в количеството указано по-горе.Може и да увеличите ядките, а да намалите захарта.Въпрос на предпочитание.Поръсете мъфините и ги поставете във фурната.Включете фурната на 200 *C и печете мъфините докато набъбнат и покафенеят.Преди да извадите мъфините ги проверете с клечка за зъби дали са готови.Ако при набождане на клечката в мъфина тя излезе суха, значи са готови.След като извадите мъфините ги наредете на решетка или върху студен кухненски плот.

Съвет:Ако обичате десертите да са по-сладки, може да поръсите мъфините и с пудра захар.Хапвайте мъфините след като са изстинали напълно.

0 коментара:

Публикуване на коментар