10 картофа
600 гр. свинско месо
2 моркова
1/2 глава кромид лук
10-12 бр. сини сливи (без костилка)
3 с.л. брашно
зехтин
черен пипер
червен пипер
сол
чубрица
Начин на приготвяне:
Нарежете и сварете за около 1 час месото.Обелете и нарежете картофите, моркова и лука.Изсипете ги в гювеча.Добавете месото.Прецедете бульона от свинското месо и го добавете в гювеча.Добавете и вода.Сложете гювеча без капак в предварително загрята фурна на 275 *C.Когато ястието заври, сложете капака.След като картофите са готови добавете сол, черен и червен пипер на вкус.С брашното направете каша като го смесите с малко вода и го разбиете.Добавете кашата към ястието.Няколко минути преди да извадите ястието от фурната добавете сливите, чубрицата и 2-3 с.л. зехтин.
Съвет:При сервиране на ястието може да го поръсите със ситно нарязан пресен магданоз.
0 коментара:
Публикуване на коментар