петък, 18 януари 2013 г.

Мъфини с пълнозърнесто пшенично-ръжено брашно, ябълки и орехи

Тези мъфини са страхотен десерт, който е ниско калоричен и много вкусен!


Необходими продукти
1 ч.ч. и още 2 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 1/2 ч.ч. захар, по възможност кафява захар
1/2 ч.ч.зехтин
2 ч.ч. пълнозърнесто пшенично-ръжено брашно
1 ябълка
1 пакетче ванилия
1 с.л. канела
1 непълна ч.ч. натрошени орехи

Начин на приготвяне:
   В дълбока купа изсипете киселото мляко, което предварително сте смесили със содата.Добавете захарта и зехтина.Разбъркайте сместа добре.Добавете брашното, канелата, ванилията, орехите и ябълката, която предварително сте обелили и нарязали на малки кубчета.Разбъркайте добре и с помощта на лъжица разсипете сместа във форми за мъфини, като в тях предварително сложите хартиени кошнички.Напълнете 3/4 от формичките.Ако останат празни формички ги напълнете с малко вода.Така мъфините ще станат пухкави и сочни, а не сухи.
      Сложете формите във фурна и я включете на 200*C.Печете около 30 мин., но проверявайте от време на време дали са готови.С помощта на клечка за зъби направете проба.Ако клечката за зъби след набождане в мъфина излезе суха значи е готов.След като мъфините са готови ги извадете от формите и ги поставете на решетка или върху кухненски плот, за да изстинат по-бързо.

Съвет:Може да поръсите готовите и изстиналите мъфини с пудра захар.

1 коментара:

  1. Уникална рецепта, страшно вкусни!!! Аз си добавих и 4-5 лъжици боров мед.:)

    ОтговорИзтриване