Необходими продукти: (за 1 голям буркан - 700 гр.)
6 ч.ч. ситно нарязани сливи
3 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода
1 ч.л. лимонена киселина
1 пакетче ванилия
Начин на приготвяне:
Нарязаните на ситно сливи се слагат в тенджера и се смесват със захарта.Оставят се да престоят за около 2 часа, за да може сливите да си пуснат сока.След това се добавя водата и тенджерата се слага на котлона.Първо котлона се наглася на най-високата степен, а след като заврат сливите, котлона се намаля на средна степен.(Например: ако котлона е с 6 степени, после се намаля на 3-4 степен).Сладкото се вари около 1 час, докато се сгъсти.След това се сваля от котлона, добавят се ванилията и лимонената киселина и се разбърква.
Още докато е горещо се изсипва в буркан и се затваря с капачка с винт.
Ако желаете да консумирате част от сладкото, просто изсипете необходимото количество и изчакайте да изстине.
Препоръка: По време на варенето ще се образува пяна, която е желателно да отстраните.
Съвет: Ако по невнимание (ако го забравите за повече от 1 час) сладкото Ви стане много гъсто добавете още вода и върнете тенджерата на котлона.Варете сладкото до получаване на желаната гъстота.
Ако ви е харесала рецептата, моля натиснете бутон "Харесва ми"
Ако ви е харесала рецептата, моля натиснете бутон "Харесва ми"
0 коментара:
Публикуване на коментар