Необходими продукти: 1 буркан от 500 мл.
10-12 кайсии
2 ч.ч. захар
1/2 к.л. канела
1 пакетче ванилия
1 ч.л. лимонена киселина
200 мл. вода
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно кайсиите и ги сложете в тенджера.Върху тях изсипете захарта. Оставете ги да престоят за около 2 часа, за да може кайсиите да си пуснат сока.След това се добавя водата и тенджерата се слага на котлона.Първо котлона се наглася на най-високата степен, а след като заврат кайсиите, котлона се намаля на средна степен.(Например: ако котлона е с 6 степени, после се намаля на 3-4 степен).Сладкото се вари докато се сгъсти.След това се сваля от котлона, добавят се ванилията,лимонената киселина и канелата и се разбърква.
Още докато е горещо се изсипва в буркан и се затваря с капачка с винт.
Ако желаете да консумирате част от сладкото, просто изсипете необходимото количество и изчакайте да изстине.
Препоръка: По време на варенето ще се образува пяна, която е желателно да отстраните.
Ако рецептата ви е харесала, моля натиснете бутон "Харесва ми" или добавете коментар или питане относно приготвянето на сладкото.
0 коментара:
Публикуване на коментар