четвъртък, 12 юли 2012 г.

Сладко от кайсии и канела


Необходими продукти: 1 буркан от 500 мл.

10-12  кайсии
2 ч.ч. захар
1/2 к.л. канела
1 пакетче ванилия
1 ч.л. лимонена киселина
200 мл. вода

Начин на приготвяне:

    Нарежете на ситно  кайсиите и ги сложете  в тенджера.Върху тях изсипете захарта. Оставете ги да престоят за около 2 часа, за да може кайсиите да си пуснат сока.След това се добавя водата и тенджерата се слага на котлона.Първо котлона се наглася на най-високата степен, а след като заврат кайсиите, котлона се намаля на средна степен.(Например: ако котлона е с 6 степени, после се намаля на 3-4 степен).Сладкото се вари докато се сгъсти.След това се сваля от котлона, добавят се ванилията,лимонената киселина и канелата  и се разбърква.
     Още докато е горещо се изсипва в буркан и се затваря с капачка с винт.
    Ако желаете да консумирате част от сладкото, просто изсипете необходимото количество и изчакайте да изстине.

Препоръка: По време на варенето ще се образува пяна, която е желателно да отстраните.


Ако рецептата ви е харесала, моля натиснете бутон "Харесва ми" или добавете коментар или питане относно приготвянето на сладкото.

0 коментара:

Публикуване на коментар