сряда, 4 юли 2012 г.

Картофи с яйца на тиган


Необходими продукти за 4-5 порции:

4-5 средно големи картофа
4-5 яйца
1 1/2 ч.ч. натрошено краве сирене
1 ч.ч. настърган кашкавал
масло или олио
сол
черен и червен пипер

Начин на приготвяне:
     
      Картофите се обелват и настъргват на едро ренде.Прибавят се яйцата, разбити с малко сол, черен и червен пипер.Добавя се натрошеното сирене.Всичко се разбърква добре и се изсипва в тиган със загрято масло или олио.Похлупва се с капак и се оставя на тих огън за десетина минути.След което се обръща и се запича до зачервяване и от другата страна.Готовото ястие се поръсва с кашкавал, прегъва се на две като салфетка и се нарязва на парчета.
     
Препоръки: Може да изсипете в тигана част от общото количество смес и да направите отделни порции като следвате указанията описани по-горе.

Съвет: Поднесете готовото ястие със салата от пресни домати и краставици и украсете с магданоз.

Научете повече за картофите тук : http://helloskitchen.blogspot.com/2012/07/blog-post_9848.html

0 коментара:

Публикуване на коментар