понеделник, 9 юли 2012 г.

Миди с ориз


Необходими продукти:

2 ч.ч. сварени и изчистени миди
2 ч.ч. бял ориз
1 глава лук
4-5 с.л. доматен сок
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:

     Сложете мидите с черупките в тенджера със солена вода.Сварете ги и ги изчистете.
    Сложете в тиган лука и леко го запържете, добавете ориза и 4 ч.ч. вода.Ако е необходимо долейте още вода.Когато ориза е почти готов добавете изчистените и сварени миди, добавете и доматения сок.Овкусете със сол и черен пипер.След като оризът е готов, свалете ястието от котлона.

Съвет: Преди сервиране украсете с резени лимон, а ако обичате кисело, може да изстискате лимон още докато ястието е на котлона.

0 коментара:

Публикуване на коментар