сряда, 13 ноември 2013 г.

Крем супа от пащърнак, карфиол, броколи и тиквички

Всички знаем колко са полезни зеленчуците.Ето и рецептата за една лесна и здравословна крем супичка.

Необходими продукти:
1 малка тиквичка (не тиква, а зелена тиквичка)
1 ч.ч. нарязан пащърнак
1 ч.ч. нарязан карфиол
1 ч.ч. нарязано броколи
11 с.л. течна сметана за готвене
5-6 с.л. зеленчуков бульон (водата, в която сте варили зеленчуците)
сок от лимон
сол
черен пипер

Начин на приготвяне:
    В тенджера с вода сварете зеленчуците, които предварително сте обелили и нарязали на едри парчета.Може да използвате и уред за варене на пара.След като зеленчуците се сварят ги пасирайте с помощта на пасатор  като постепенно добавяте сметаната и бульона.Ако сте варили зеленчуците на пара може да добавите бульон от пакетче на Maggi (разтваря се в топла вода) или топла преварена вода.Овкусете крем супата със сок от лимон, сол, черен пипер.Тъй като тези зеленчуци са по-безвусни препоръчвам да се сложат повече сол, черен пипер и лимон, но все пак опитвайте и постепенно добавяйте, за да не стане прекалено солена или кисела.

Съвет:При сервиране на супата може да я поръсите с нарязан пресен магданоз.Към супата поднесете и препечени филийки, крутони или сухари.


0 коментара:

Публикуване на коментар