петък, 29 ноември 2013 г.

Пататник с лапад и сирене

Необходими продукти:
9 картофа
2 сурови яйца
150 гр. краве сирене
1 1/2 ч.ч. попарен и нарязан на ситно лапад
3-4 скилидки чесън
сол
черен пипер
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. олио
1 ч.л. мащерка

Начин на приготвяне:
      Обелете картофите (картофите са сурови) и ги настържете на едро ренде.
   В дълбока купа разбийте яйцата, добавете настърганите картофи, натрошеното сирене, лапада, намачкания чесън, сол и черен пипер на вкус, червения пипер, олиото и мащерката.         
     Разбъркайте добре сместа и я разпределете в предварително намазана с олио тава (олиото трябва да покрие дъното).Загладете сместа.Печете ястието в предварително загрята фурна на 275*C отгоре и отдолу за около 30 мин. или докато се получи златиста коричка.

Съвет:За още по-добър вкус на ястието може да настържете малко кашкавал или сирене отгоре и да го запечете.Поднесете ястието гарнирано с кисело мляко или зелена салата.

0 коментара:

Публикуване на коментар