350 гр. охладени пилешки воденички
1 ч.ч. ориз
80 гр, краве масло
2 с.л. червено вино
сол
черен пипер
червен пипер
Начин на приготвяне:
Почистете воденичките от ципите.Измийте ги добре.
Сложете воденичките в тигана с разтопеното масло и ги запържете до златисто.Добавете вода, колкото да ги покрие и ги варете около 1 час.Добавяйте периодично вода, за да не изври и да загорят воденичките.След като сте ги варили 1 час добавете ориза и го оставете да набъбне.Ако водата е почти извряла добавете още, за да може оризът да се свари.Моят съвет е да добавяте по малко, за да не стане воден ориз и да трябва да чакате да изври водата.След като оризът е готов, добавете виното, сол на вкус, щипка черен пипер и щипка червен пипер.
Съвет:Сервирайте ястието поръсено обилно с нарязан на ситно пресен магданоз или със салата от пресни зеленчуци.
0 коментара:
Публикуване на коментар