Необходими продукти:
1 пакет юфка (200 гр.)
3 средно големи ябълки (трябва да са сладки, а не кисели)
1 ч.ч. натрошени орехи
3 сурови яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
10 с.л. разтопено краве масло
1 ч.л. канела
3-4 капки есенция от ром
2 щипки настъргани портокалови корички
За сиропа:
200 мл. вода
3 с.л.захар
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбийте яйцата, киселото мляко, което предварително сте смесили със содата и захарта.Добавете натрошените орехи, канелата, есенцията от ром и портокаловите корички.Обелете и настържете ябълките, като предварително сте отстранили семките.Добавете ги към получената яйчена смес.
В тава, която предварително сте намазали с масло или олио изсипете половината юфка.Върху нея излейте яйчената смес и изсипете останалата юфка отгоре.Поръсете юфката с разтопеното масло.
Печете щрудела в предварително загрята фурна на около 200 *C първо отдолу и след като щруделът набъбне го запечете и отгоре.Пече се около 30 мин.Оставете щрудела напълно да изстине.
В малка тенджерка сложете водата и захарта и изчакайте водата да заври, а захарта да се разтопи.Оставете сиропа да изстине напълно, след което залейте щрудела и го оставете да попие.
0 коментара:
Публикуване на коментар