събота, 2 ноември 2013 г.

За бебето и детето:Заешко месо с карфиол, пащърнак и броколи

Необходими продукти:
30 гр. заешко месо
70 - 80 гр. пащърнак
40 гр. карфиол
40 гр. броколи

Начин на приготвяне:
    В тенджера с вода сварете месото.Добавете зеленчуците, като не забравите да обелите и нарежете пащърнака.След като се сварят и зеленчуците, отцедете водата в друг съд.Пасирайте месото и зеленчуците до получаване на хомогенна смес.Ако пюрето ви изглежда много гъсто може да добавите част от водата, която отделихте в друг съд.Може да добавите и съвсем малко сол, въпреки че пюрето е леко сладко.Съветвам да дадете на бебето да опита пюрето без добавена сол и ако не му хареса чак тогава да я добавите.

За тези, които не знаят как изглежда пащърнакът съм го снимала.Честно казано и аз не знаех как изглежда :)

 

0 коментара:

Публикуване на коментар