1 пакетче крема сирене (125 гр.)
350 гр. пълнозърнесто брашно
250 гр. маргарин
1 яйце
1 ч.л. сол
1 к.л. захар
около 2 с.л. сусам и маково семе за поръсване
по желание кашкавал
Начин на приготвяне:
В дълбока куба разбийте с помощта на миксер (с приставките за тесто) маргарина и кремата сирене.Маргаринът не се разтапя предварително!Към получената смес добавете брашното, захарта и солта.Омесете меко тесто.Накъсайте го на топки и разточете всяка от тях на кора с дебелина около 2 мм.За да не залепва тестото докато го точите го поръсете с малко пълнозърнесто брашно.Изрежете формички (специалните метални формички или ако нямате такива може да използвате чаша).
В намаслена и набрашнена тава подредете соленките и ги намажете с разбитото яйце.А може да използвате и хартия за печене, без да намаслявате тавата.Поръсете ги със сусам и маково семе.Ако желаете може да замените сусама и маковото семе с малко настърган кашкавал.
Съвет:Поднесете соленките с чаша прясно мляко или купичка кисело мляко.
0 коментара:
Публикуване на коментар