неделя, 24 ноември 2013 г.

Запечен бахур с чесън и масло

Идеално мезе за червено вино :)

Необходими продукти:
200 гр. бахур
4 скилидки чесън
1 ч.л. краве масло
сок от 1/2 лимон

Начин на приготвяне:
    Разрежете бахура като ветрило.Между разрезите сложете чесъна, който предварително сте намачкали.Сложете бахура в малка тавичка.Върху него (по цялата му дължина) с помощта на нож или малка лъжичка сложете парченца от маслото.Запечете бахура в предварително загрята фурна само отгоре за около 10 мин. докато хване коричка.Извадете го от фурната, нарежете го на филийки и го полейте със сока от лимон.По желание може да сложите и малко черен пипер.

2 коментара: