понеделник, 4 ноември 2013 г.

Кюфтета на фурна с кашкавал

Необходими продукти:
700 гр. кайма смес
1 сурово яйце
1/2 глава кромид лук (може и няколко стръка пресен лук)
1 1/2 филии сух хляб
100 гр. кашкавал
сол
черен пипер
чубрица
олио

Начин на приготвяне: 
    В дълбока купа смесете каймата с яйцето.Добавете ситно нарязания лук.В отделна купичка сложете хляба да се накисне за няколко минути във вода, след което го отцедете от водата като го стиснете добре и го стрийте на трохи върху каймата.Добавете сол, черен пипер и чубрица на вкус.Омесете каймата и я оставете в хладилника поне за 30 мин.
    След като каймата е престояла известно време в хладилника я омесете на топчета като ги овалвате в брашно.Нарежете кашкавала на кубчета и слагайте по 1 до 2 във всяко топче кайма.Може да оставите малко кашкавал, за да сложите отгоре на кюфтетата когато вече са почти готови.
     Сложете топчетата от кайма в предварително намаслена тавичка.Сложете повече олио - да покрие дъното.Печете в предварително загрята фурна на 275*C отгоре и отдолу без вентилатор до запичане на каймата.

Съвет:Поднесете тези вкусни кюфтенца със салата от пресни зеленчуци.

2 коментара: